VVN Parkeeractie met kinderen

VVN Parkeeractie met kinderen

Fout en/of gevaarlijk geparkeerde auto’s vormen een probleem in veel woonwijken. Veel mensen realiseren zich niet dat dit invloed heeft op de verkeersveiligheid, in het bijzonder voor kinderen. Kinderen vallen niet op achter of tussen geparkeerde auto’s en lopen bij het oversteken groot gevaar. Bovendien hebben kinderen tot een leeftijd van 10 jaar tijdens het spelen te weinig oog op het verkeer en kunnen dit gevaar niet inschatten. 

Met de VVN parkeerschijven vraagt u op een positieve manier aandacht voor de parkeerproblemen in de buurt. Beloon de goed geparkeerde auto’s met de lachende parkeerschijf met de tekst: ‘Goed parkeren: verkeersveilig voor kinderen’. Zijn er verkeerd geparkeerde auto’s? Kies dan voor: ‘Fout parkeren: niet verkeersveilig voor kinderen’. Ook staan er tips op de parkeerschijf hoe men veilig parkeert.

Geïnteresseerd? Maak een melding van de onveilige verkeerssituatie in uw buurt en kom in contact met een VVN medewerker. Deze zal met u bespreken wat de juiste stappen zijn om in actie te komen.

  • parkeeractie