Bezoekers van de Welsumse kermis zien remwegdemonstratie

  • IJsseldijk

Bezoekers van de Welsumse kermis zien remwegdemonstratie

Plaatselijk Belang Welsum heeft in augustus op de Welsumse kermis laten zien hoeveel effect een snelheid van 50 km/u heeft op de remweg ten opzichte van een lagere snelheid (30 km/u). In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland is deze demonstratie opgezet na een melding door verontruste bewoners van het dorp aan de IJssel.

In de omgeving van Welsum wordt door automobilisten en motorrijders vaak 60 km/u gereden, terwijl de maximale snelheid 30 km/u is. De politie controleert hier regelmatig en zelfs snelheden van 100 km/u zijn niet ongewoon.

Om zo veel mogelijk mensen te bereiken, heeft de belangenvereniging ervoor gekozen de remwegdemonstratie op de kermis te doen. Zo konden alle bezoekers zelf zien wat de remweg is bij een lage snelheid en bij een (te) hoge snelheid. Want als iemand 50 km/u rijdt in plaats van 30 km/u, dan is de remweg drie keer zo lang.

Plaatselijk Belang Welsum wil samen met andere betrokkenen werken aan bewustwording van het verkeersgedrag in de gemeente. Zij hebben hiervoor overleg gehad met belangenorganisaties zoals Cumela (agrarische sector), MAG (motorrijdersactiegroep) en KNMV (De Koninkklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging). Plaatselijk Belang wil op een positieve manier het verkeersgedrag onder de aandacht brengen.