VVN Buurtacties

Veilig Verkeer Nederland heeft elf buurtacties ontwikkeld, waarmee u zelf iets kunt doen aan de verkeersveiligheid in uw buurt. De VVN Buurtacties zijn ontwikkeld om het (eigen) gedrag inzichtelijk te maken en de bewustwording te vergroten. Maak een melding en vraag een startpakket aan om in actie te komen. Bekijk hieronder de verschillende VVN Buurtacties.

Spuitmal

VVN Spuitmalactie

Vindt u dat er te hard wordt gereden in uw buurt? Vraag bij VVN dan de spuitmallenactie aan. U ontvangt dan 4 vrolijke spuitmallen, 2 spuitbussen met krijt en een veiligheidshesje om uw buurtbewoners te herinneren aan de maximumsnelheid.
Snelheidsmeting

VVN Snelheidsmeting

Heeft u het gevoel dat er te hard gereden wordt in uw buurt? Maak een melding en vraag een snelheidsmeting aan.
Verkeersbord

VVN Verkeersborden ontwerpen

Wilt u de verkeersdeelnemers in uw straat of buurt attent maken op de kinderen die er wonen en spelen? En vindt u dat volwassenen meer rekening moeten houden met de kinderen op straat?
zebra

VVN Zebra-actie

Oversteken is een riskante aangelegenheid. Meer dan twee derde van de geregistreerde ongevallen met voetgangers gebeurt tijdens het oversteken. Een zebrapad is bedoeld voor voetgangers om veilig en zonder oponthoud een weg over te steken. Dit kan alleen als bestuurders voetgangers daarvoor de gelegenheid geven. Om bestuurders hier aan te houden, zijn er verkeersregels opgesteld.
buurtactie, buurtonderzoek,vvn

VVN Verkeersonderzoek

Verkeersveiligheid kan veroorzaakt worden door een combinatie van infrastructuur en gedrag. Heeft u de indruk dat de inrichting van de straat of wijk de belangrijkste oorzaak is voor de verkeersonveilige situatie in uw buurt?