Succesverhalen

Onze Succesverhalen

Neem hieronder een kijkje bij onze inspirerende voorbeelden van en door melders. Samen met bewoners en onze partner in buurten, wijken en dorpen dragen we dagelijks bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Nederland. Kom ook in actie!

Datum
Hoe hard rij jij?

Kinderen Breedenbroek willen 30 km

Leerlingen van basisschool Borckeshof in Breedenbroek plakken hartvormige stickers met daarop het getal dertig op afvalcontainers rondom de school. De doorgaande weg door het dorp is gevaarlijk, vinden de leerlingen, leerkrachten en de belangvereniging Breedenbroek - Voorst. Daar willen ze aandacht voor vragen.
Politie houdt staande in Oosterhout

Oosterhout in actie voor veilige snelheid

Een 30 km-zone in de bebouwde kom, dat moet de nieuwe norm worden als het aan de Tweede Kamer ligt. Steeds meer Gelderse gemeenten nemen maatregelen om de snelheid te verlagen voor de verkeersveiligheid. In Oosterhout heeft het dorp al een 30 km-zone, maar "soms worden er wel snelheden van 80 of 90 kilometer per uur gehaald."
Het is veiliger in Nieuwleusen

N377 Nieuwleusen veiliger

Spandoeken in de kast
Bewoners zorgterrein vragen aandacht voor verkeersveiligheid

Verkeersactie Zorgterrein Boldershof Druten 's Heeren Loo

Op het zorgterrein mag maximaal 15 km worden gereden.
De bewoners komen in actie.
de kinderen van groep 8 van Basisschool de Wingerd aandacht vragen voor de veiligheid op de Ackerbroekweg in Nijmegen

ontwerp bord voor Ackerbroekweg Nijmegen

Schoolroute moet veiliger
Stickers op dezelfde hoogte

Dirk Papestraat Enschede

Stickers op dezelfde hoogte laten plakken.
Verkeersbord_Baarn

Verkeersbord in Baarn

Tonia van den Top uit Leusden maakt het mooiste ontwerp voor een 15km/u-bord voor Nieuwenoord.
Heijenoord wil het veiliger

De scholen zijn weer begonnen in Arnhem

Aandacht voor hoge snelheid bij Heijenoordschool Arnhem
Schoolomgeving Genemuiden

Veilige schoolomgeving Genemuiden

De gemeente Zwartewaterland heeft Veilig Verkeer Nederland gevraagd om mee te denken over de inrichting van de schoolzone in Genemuiden
Diepemheim

Wijkagent vraagt aandacht voor veilige snelheid in Diepenheim

De politie heeft in de woonwijk Plan Noord een actie gehouden om bewoners bewust te laten worden van de snelheid. Via het Participatiepunt zijn 30km-spandoeken besteld.
Move Nijmegen VVN

Move-project bij Basisschool de Meijboom Nijmegen

De kinderen van basisschool De Meijboom doen samen met een groep studenten van de N.S.R.V. Phocas een Move-project in de Meijhorst.
Renkum30km

30km-spandoek in Renkum

De buurt heeft een spandoek besteld en vlakbij de kruising opgehangen om aandacht te vragen voor de snelheid.
VSO-Veenendaal

Veilige Schoolomgeving Veenendaal

Eerste actie voor een veiligere schoolomgeving van start!
Venlo

Buurtacties Weselseweg Venlo

Enige tijd geleden werd VVN benaderd door een politie-agente die als project onder haar hoede had het verbeteren van de verkeersveiligheid van de Weselseweg in Venlo.
Zuidplas

Controles op parkeergedrag en fietsverlichting in Zuidplas

De lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) houdt de komende maanden diverse
controles in de dorpen van Zuidplas. In oktober wordt gecontroleerd op parkeergedrag bij
scholen, in november ligt de nadruk op fietsverlichting. De controles vinden plaats in
samenwerking met de handhavers van de gemeente en politieteam Waddinxveen-Zuidplas.
Lent

Aanpassingen fietsoversteek Griftdijk Nijmegen

Afgelopen jaar heeft de ouderraad van het Citadel college samen met de schoolleiding diverse gesprekken gehad met de gemeente Nijmegen. Onderwerp was het kruispunt bij de locatie Griftdijk. Daarbij is het onafhankelijke advies gevraagd van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Op basis van eigen waarneming door gemeente en op basis van het rapport van VVN heeft de gemeente een aantal zaken aangepast conform het advies.
ijsselstreek

Lasergunactie Varselder

Leerlingen van basisschool Pius X in Varsselder hebben actie gevoerd tegen de verkeerssituatie voor hun school.
zwolle

Werkgroep Zwolle

De werkgroep Verkeer Oud-Ittersum heeft samen met de Gemeente Zwolle en Veilig Verkeer Nederland plannen gemaakt om de verkeersveiligheid in de wijk rond de Nieuwe Deventerweg aan te pakken.
Harderwijk

Buurtbewoners organiseren met VVN een verkeersveiligheidsactie in Waterfront Harderwijk

Buurtbewoners van de wijk Waterfront hebben de afgelopen periode samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de gemeente nagedacht over de verkeersveiligheid in de wijk. Het doel is samen te zorgen voor een gezellige, maar vooral veilige buurt. Om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de wijk, hebben de buurtbewoners samen met VVN op zaterdag 3 oktober om 15.00 uur een stoepkrijt actie gevoerd in de wijk het Waterfront.

Hardenberg

60km-actie

Gelukkig hebben we ook buurtacties voor het buitengebied.
lasergun

Bewustwording Grote Boel Nijmegen

In deze kinderrijke nieuwbouwbuurt lijken veel buurtbewoners de snelheidslimiet vaak te vergeten.
Leerdam

Remwegdemo's op Edward-dag

2 remwegdemo's op scholen in Leerdam, op de Europese dag zonder verkeersdoden.
Lobith

Snelheidsmeting Lobith

Buurtbewoners ervaren hoge snelheden op de Jan van Kleefstraat in Lobith. De buurt heeft 30km-materialen besteld bij Veilig Verkeer Nederland en een snelheidsmeting gedaan met kinderen.
hoofdweg_ede

De Hoofdweg in Ederveen

De buurt heeft behoefte aan het meer zichtbaar maken van de gewenste snelheid. De ludieke materialen van VVN maken het duidelijk.
Spandoek Barneveld

Spandoek in Barneveld

In samenwerking met bewoners de wijkagent en de lokale VVN afdeling Barneveld is zaterdag 29 augustus een leuke buurtacties georganiseerd. Er zijn 30km-stickers uitgedeeld en er is een spandoek opgehangen.
verkeersbord

Hockeyclub zet zich in voor verkeersveiligheid

Een tekenwedstrijd leidt tot een verkeersbord om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid.
Epe Nunspeet Fietsstraat

Advies Fietsstraat Epe-Nunspeet positief ontvangen

De buurt heeft VVN gevraagd mee te denken over de inrichting van deze weg. Staatsbosbeheer en Kroondomein Het Loo hebben te kennen gegeven het huidige veelvuldige gebruik door autoverkeer als ongewenst te beschouwen. Op basis van 1e analyse geeft onze verkeersconsulent Fons Blokhuis aan dat meer dan de helft van het autoverkeer beschouwd kan worden als onnodig sluipverkeer en dus geweerd mag worden. Dat is haalbaar maar daarvoor zijn ingrijpende maatregelen noodzakelijk.
buurtactie nijverdal

Nijverdal Teunisbloem maakt 30km zichtbaar

In deze nieuwbouwbuurt in Nijverdal ervaren bewoners overlast van te hard rijden. Samen met de gemeente is een buurtactie georganiseerd en zijn materialen besteld bij VVN.
Klikosticker

Samen maken we Enspijk veiliger

In heel Enspijk wordt te vaak harder gereden dan 30 km per uur. Om hier aandacht voor te vragen is contact gezocht met Veilig Verkeer Nederland.
Klikosticker VVN

De snelweg van Maarssen

Het Jeugdjournaal besteedt aandacht aan de buurtacties in Maarssen.
Kinderburgemeester

Kinderburgemeester in actie

Tim Hagemann is de kinderburgemeester van Woudenberg. Hij heeft een missie. Hij wil zich onder andere inzetten voor veilig verkeer in Woudenberg.
VVN Remwegdemonstratie

Een spectaculaire start van 2020 bij Standard Fasel!

Een veiligheidskundige bij Standard Fasel wilde iets toevoegen aan de nieuwjaarsbijeenkomst. Het bedrijf verleent service en collega’s rijden jaarlijks vele kilometers op de Nederlandse wegen met zo’n 20 bedrijfsbussen tot 3000 kg.

Het belang om bewustzijn te creëren rondom verkeersveiligheid is daarom duidelijk en zij besteden hieraan zelf aandacht door gepaste snelheid aan te houden en niet te veel massa mee te nemen in de bussen.
Alphen

Snelheidsmetingen tijdens kick-off in Benthuizen

Op maandag 16 december 2019 bezocht een medewerker van Veilig Verkeer Nederland de Bentwoudlaan in Benthuizen om de kick-off van een buurtactie te begeleiden.

Buurtbewoners klagen dat er op de Bentwoudlaan stelselmatig harder wordt gereden dan de toegestane 30 km/uur. Door middel van snelheidsmetingen met een door VVN uitgeleende lasergun willen ze dit inzichtelijk maken en met de gegevens naar de gemeente stappen.
naaldwijk

Dreeslaan in Naaldwijk staat bekend als Racelaan

Op dinsdag 3 december kwamen buurtbewoners van de Dreeslaan te Naaldwijk bijeen voor de aftrap van een buurtactie. De Dreeslaan staat immers al tijden bekend als de ‘Racelaan’ en de buurtbewoners, waaronder de directeur van de lokale basisschool, vinden het hoog tijd om hier iets aan te doen.  

snelheid

95% van de 2000 automobilisten in Andijk rijdt te hard

De afgelopen weken heeft VVN-afdeling Andijk van de radarguns van Veilig Verkeer Nederland geleend. Al lange tijd werd ervaren dat de snelheid te hoog lag in diverse straten, maar er stond nog niks op papier. Door de buurtactie VVN Snelheidsmeting kon de afdeling deze gegevens wel verzamelen.
wehl

Snelheidsmeter met beloning in Wehl

De wijkregisseur heeft in een nieuwbouwbuurt in Wehl - gemeente Doetinchem - voor de zomervakantie 2019 samen met buurtbewoners een verkeersonderzoek georganiseerd. Eén van de belangrijkste aandachtspunten dat daaruit kwam, was de hoge snelheid op de Koksgoedweg.
Spuitmallen

Buurtbewoners in Amsterdam aan de slag met de spuitmallen

Buurtbewoners van de Linnaeushof in Amsterdam kwamen afgelopen weekend samen met de kinderen uit de buurt in actie tegen te hard rijden.

Vlaardingen

Aandacht voor hoge snelheden op woonerf Vlaardingen

Men is zich niet altijd bewust van de maximumsnelheid op een woonerf of voorbijgangers houden zich gewoon niet aan deze maximumsnelheid. Buurtbewoners van de Berkendreef in Holy gingen hiermee aan de slag.
Hasselt

Sparen voor de buurt met snelheidsmeter in Hasselt

Vanaf 22 oktober staat er in Hasselt een snelheidsmeter die beloont. Wanneer auto's door de straat rijden en de bestuurders zich aan de snelheid houden, komt er een klein bedrag op de teller erbij. Zo kunnen buurtbewoners samen sparen voor een leuk buurtinitiatief zoals een buurtbarbecue.

De Lier

Buurtbewoners houden snelheidsmetingen in De Lier

Op maandag 21 oktober bezocht een medewerker van Veilig Verkeer Nederland een groep buurtbewoners aan de Bleijenburg in De Lier, gemeente Westland. De groep van 10 bewoners was eensgezind van mening dat er te hard wordt gereden in hun 30 km-straat en zij besloten om dit aan te pakken.

Veenendaal

Succesvolle veiligheidsdag in Veenendaal

Een aantal bewoners van de wijk Veenendaal Oost organiseerde dit jaar een Veiligheidsdag als vervolg op hun Schoonmaakdag van vorig jaar.
snelheid

Verslaggever verricht snelheidsmetingen in West-Friesland

Een verslaggever van het Noordhollands Dagblad kwam enkele tijd geleden bij Veilig Verkeer Nederland met de vraag of hij een radargun van ons kon lenen. Omdat VVN graag ondersteuning biedt bij buurtinitiatieven, ontving hij voor enkele weken een snelheidsmeter.
dalfsen

Verkeerscontrole Dalfsen Poppenallee

In Dalfsen is op maandagmiddag 7 oktober een verkeerscontrole georganiseerd op initiatief van de gemeente Dalfsen en in samenwerking met Politie Dalfsen, Plaatselijk Belang Hoonhorst, VVN-afdeling Dalfsen, leerlingen van CBS Baron van Dedem, en verkeersouders.

spandoek

Verkeersrust tijdens de Lichtweek in Middelstum

Na 7 jaren van afwezigheid werd van 5 tot 12 oktober te Middelstum, Groningen, de lichtweek weer georganiseerd en gevierd. Bewoners mochten dit jaar hun straat en tuin feestelijk verlichten n.a.v. het thema “Verlangen”. De bewoners van de Dellenweg vonden het belangrijk om aandacht te vragen voor hun verlangen naar verkeersrust.
Tekenwedstrijd

Verkeersbordenwedstrijd in Amersfoort groot succes

De bewoners uit de Verhoevenstraat in Amersfoort vinden dat er veel te hard gereden wordt. Eigenlijk is volgens hen de toegestane 30km/uur al veel te hard voor de inrichting van de straat. Tijdens hun straatfeest wilden ze daarom extra aandacht besteden aan veilig verkeer.
Velsen-Zuid

Stickeractie in Velsen-Zuid geeft positieve reacties

Een buurtbewoner nam contact op met Veilig Verkeer Nederland over de hoge snelheden in zijn kinderrijke straat.
Oirschot

Remwegdemonstratie in Oirschot

"Zaterdag 28 September hebben we de remwegdemonstratie van VVN gehad in onze buurt. Het was erg leuk en vooral erg leerzaam. Onze ogen zijn weer geopend. Het was erg leuk dat ook de kinderen een actieve rol kregen in de demonstratie." - aldus een buurtbewoner
Blaricum

Onveilige gevoel bevestigd in Blaricum

In augustus kreeg VVN een melding van een onveilige verkeerssituatie in Blaricum. De melder gaf aan dat de maximumsnelheid op de Prins Hendriklaan 50 km/u is, maar dat hij het idee had dat die snelheid erg vaak werd overtreden.
Vledderveen

Van snelheidsmeting tot remwegdemonstratie in Vledderveen

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe organiseerde afgelopen voorjaar een snelheidscampagne in de provincie, want begin mei startte de landelijke campagne van het Rijk. Drenthe sloot hierbij aan en vroeg daarnaast nog extra aandacht voor het thema.
remwegdemo

Twee remwegdemonstraties in Nieuwerkerk a/d IJssel

Op vrijdag 20 september waren er bij de twee locaties van OBS Prins Willem Alexander uit Nieuwerkerk aan den IJssel remwegdemonstraties georganiseerd. Door te demonstreren wat de remweg is bij een snelheid van 30 km/u ten opzichte van 50 km/u, proberen wij extra bewustzijn te creëren voor de verkeersveiligheid.
Nederrijnpad

Aanpassing ontwerp snelfietsroute Nederrijnpad Arnhem-Wageningen

Voor het fietspad tussen Arnhem en Wageningen was een ontwerp gemaakt. Omwonenden konden zich niet vinden in de verkeersveiligheid van dit ontwerp en zijn in samenwerking met VVN hiermee aan de slag gegaan.
achtkarspelen

Eerste schoolzone in Achtkarspelen geopend

Bij De Merel in Surhuisterveen is onlangs een schoolzone aangelegd. In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland heeft de basisschool de Bernebrêge hier een verkeersbordenwedstrijd omheen georganiseerd. Zo konden leerlingen van groep 5 tot en met 8 een verkeersbord ontwerpen om de schoolzone aan te duiden.
IJsseldijk

Bezoekers van de Welsumse kermis zien remwegdemonstratie

Plaatselijk Belang Welsum heeft in augustus op de Welsumse kermis laten zien hoeveel effect een snelheid van 50 km/u heeft op de remweg ten opzichte van een lagere snelheid (30 km/u). In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland is deze demonstratie opgezet na een melding door verontruste bewoners van het dorp aan de IJssel.
Buren

Verkeersdag op de Derksenschool in Ravenswaaij

Leerlingen van de Derksenschool in Ravenswaaij hebben op woensdag 10 juli een speciale verkeersdag georganiseerd voor het vergroten van de verkeersveiligheid in het dorp.
hardenberg

Stoepkrijt actie Verlengde Korte Steeg / Parallelweg Hardenberg

Veilig Verkeer Nederland, de gemeente, het ziekenhuis en Praktijkschool Pro Hardenberg werken samen met de bewoners aan verkeersveiligheid. De bewoners maken zich zorgen over de hoge snelheden van gemotoriseerd vervoer op deze weg. De kinderen hebben namens de buurt het advies van Veilig Verkeer Nederland overhandigd aan de wethouder.
Charlois

Bewonersgroep BOCZ organiseert succesvolle verkeersactie

Bewonersgroep BOCZ in Charlois, Rotterdam hebben in samenwerking met de politie een verkeersactie georganiseerd om automobilisten voor te lichten over de gevaren van hoge snelheden.
Roermond

Samenwerking tussen politie Roermond en basisschool Vincent van Gogh

Twee aspirant-agenten van de politie in Roermond is onlangs een buurtonderzoek begonnen om te inventariseren wat de verkeersonveilige knelpunten in de wijk waren.
Bilt

Actie "30 is hard genoeg!" in de Bilt groot succes

Op 22 mei werd er op de Hessenweg in De Bilt een hele middag georganiseerd die in het teken stond van '30 is hard genoeg'. Ondernemersvereniging Hessenweg/Looydijk, Politie De Bilt en gemeente De Bilt vragen op deze manier aandacht voor de maximale snelheid op 30 km/uur-wegen in de kern De Bilt en specifiek op de Hessenweg. Tijdens het even
Deventer

Hart voor de snelheidslimiet M. Bossestraat in Deventer

In de week van maandag 20 mei hebben bewoners van de M. Bossestraat en P. Clausingstraat in Deventer een geslaagde actieweek gehouden.
Bergen

VVN-afdeling Bergen-Gennep-Mook houdt snelheidsmeting met basisschool De Grote Lier

In 2018 hebben de bewoners van de Molenhoek in samenwerking met de VVN en de gemeente een verkeersveiligheidsonderzoek gehouden. Naar aanleiding van dit idee werd het plan voor een lasergunactie opgezet. Veilig Verkeer Nederland heeft hierbij de suggestie gegeven om de samenwerking aan te gaan met de kinderen van de basisschool in Molenhoek. Door de actie samen met de school te organiseren, hoopten ze meer mensen te kunnen bereiken, zoals ouders en andere familieleden van de leerlingen.

Hoogland

Onthulling nieuw verkeersbord Hoogland, Amersfoort

De bewoners op de Hamseweg zetten zich al jaren in om hun straat verkeersveiliger te maken.
Zo zijn ze begonnen met een stickeractie, hebben ze al een lasergunactie gehouden in samenwerking met de politie om auto’s te wijzen op de regels van de 30km-zone én hebben ze nu ook een verkeersborden-tekenwedstrijd gehouden onder de kinderen.
Tynaarlo

Twee creatieve verkeersborden in Tynaarlo

Laura Dijkstra en Lieke Rona hebben op 15 mei, samen met burgemeester Thijssen van de gemeente Tynaarlo, twee door henzelf ontworpen verkeersborden feestelijk onthuld.
Apeldoorn

‘Gele hesjes’ vragen in Apeldoorn op ludieke wijze aandacht voor snelheid

Slow Down Zuidbroek, een werkgroep die zich grote zorgen maakt over de verkeersveiligheid in de Apeldoornse wijk, probeerde vanmorgen op een ludieke wijze aandacht te vragen voor de snelheid in de buurt.
Wijnjewoude

Bewoners Wijnjewoude bezichtigen remwegdemonstratie en ontvangen buurtlabel

Bewoners aan de Merkebuorren in Wijnjewoude vonden dat er te hard werd gereden bij hen in de buurt. Met dit onveilige gevoel is een melding gedaan bij het participatiepunt.
Noordoostpolder

Maatregelen voor Weg van Ongenade gemeente Noordoostpolder

De melder heeft bij VVN aangegeven dat deze 60 km-weg niet is berekend op vrachtverkeer, intensief groot agrarisch verkeer en woon- werkverkeer in combinatie met naar scholieren die naar school fietsen. Het betreft hier een lokale eenbaansweg die optisch verbreed is met bermbeton, waar fietsers niet op kunnen rijden. Hierdoor worden de scholieren met regelmaat de berm ingereden. Het is verwonderlijk dat hier nog geen ernstige ongelukken hebben plaatsgevonden.
Amstelveen

Succesvolle snelheidsmeting in Amstelveen

Op het Tjotterpad in Amstelveen heerste veel irritatie bij diverse weggebruikers over de ingerichte weg. Een buurtbewoner is van mening dat de maximum snelheid lager zou moeten liggen en klopte bij Veilig Verkeer Nederland aan om in ieder geval te meten wat de huidige snelheden van voorbijgangers is.
Naarden

Actie tegen te hard rijden in het winkelgebied van Naarden

Op woensdag 24 april vond in de Evert de Bruijnstraat in de Naardense wijk Tuindorp Keverdijk een actie plaats om aandacht te vragen voor het te hard rijden door auto's en scooters.
Deventer

Advies veilige oversteek voor ouderen in Deventer overgenomen

De gemeente Deventer heeft in november 2018 een Shared Space-zone gecreëerd bij het winkelgebied van Borgele. De oudere omwonenden ervaren met name de nieuwe situatie als onoverzichtelijk, gevaarlijk en eng.
Kies en Co

Een mooie samenwerking tussen Kies en Co Roermond en VVN

Kinderwijkraad Kies en Co Roermondse Veld wilde aan de slag gaan met de verkeersveiligheid in de wijk en hebben daarbij Veilig Verkeer Nederland benaderd voor leuke acties.
Nooitgedacht

Verkeersborden-tekenwedstrijd in Nooitgedacht, Zeist

De kinderen die wonen en spelen in de straat Nooitgedacht in Zeist hebben een verkeersbordentekenwedstrijd gehouden om aandacht te vragen voor de verkeersonveiligheid in de straat waardoor ze niet veilig kunnen spelen.
Hilversum

Onveilig gevoel aan de Snelliuslaan, Hilversum bevestigd

Begin april hebben een aantal buurtbewoners in Hilversum diverse snelheidsmetingen uitgevoerd aan de Snelliuslaan. Het gevoel heerste dat de afgelopen jaren er een steeds grotere toename was van het verkeer en de snelheid ervan. Eén van de buurtbewoners gaf zelfs aan dat als hij zou verhuizen, dat dat voornamelijk door de snelheid in de straat was. Afgelopen jaar is er door de gemeente al een drempel geplaatst in de straat, maar helaas zonder verbetering.

Hardenberg

Kinderen helpen politie Hardenberg

Kinderen mochten op 12 april de politie helpen in Hardenberg. Automobilisten werden aangehouden en gewezen op de snelheidslimiet. Getooid in politie-outfit en politiepet mochten vrijdag 12 april de kinderen van de Molckenbourstraat voor een paar uur politieagent zijn.
Leesten

Snelheid bespreekbaar maken in wijk Leesten Zutphen

Op 11 april 2019 heeft wethouder Harry Matser een 30 km zuil in de wijk de Leesten onthult. Veilig Verkeer Nederland werkt in de wijk samen met de bewoners aan gedragsverandering in het verkeer.

Zuidbroek Apeldoorn

Slow Down Zuidbroek Apeldoorn gaat voor veiligheid

Vijf bewoners van de wijk Zuidbroek hebben hun eerste mijlpaal bereikt wat betreft de verkeersveiligheid in de wijk. Bas Nijenhuis plaatste eind vorig jaar een bericht op Facebook en kreeg veel reacties van medebewoners die zich net als Bas ergeren, of zich zorgen maken over de verkeersveiligheid en de verkeersoverlast.
Arnhem

Buurt Saksen Weimar Arnhem viert de lente met aandacht voor 30 km gedrag

De buurt Saksen Weimar heeft op 6 april in Arnhem een lentefeestje georganiseerd om stil te staan bij de verkeersveiligheid.
Steenwijkerland

Zes snelheidsduivels bekeurd na controle in Steenwijkerland

Bewoners uit Kuinre hebben via het participatiepunt hulp gevraagd voor de gevaarlijk hoge snelheden op de Lage weg. De lokale afdeling heeft vervolgens op basis van de eigen metingen de politie gevraagd om hier te handhaven.
Zwolle

Binnenstadbewoners Zwolle in actie voor 30km rijden!

Van 1 april tot 8 juli wordt iedere twee weken een straat omgetoverd tot campagnestraat. De werkgroep ’30 kilometer’, bestaande uit binnenstadbewoners, komt hiermee in actie voor een verkeersveilige binnenstad.

Apeldoorn

Oversteek Sportpark Orderbos aangepakt

De sportverenigingen bij Sportpark Orderbos in Apeldoorn willen aandacht voor het veiliger oversteken bij de ingang. De sportverenigingen zijn de laatste jaren erg gegroeid en veel jeugd moet oversteken op deze plek. De sportverenigingen hebben Veilig Verkeer Nederland gevraagd om te adviseren.
Marknesse

Basisschool de Zeester te Marknesse organiseert verkeersweek

De school de Zeester in Marknesse heeft in de week van 11 maart 2019 verkeersveiligheid op de agenda gezet.
Er zijn diverse activiteiten georganiseerd rondom het thema verkeer.
60 KM stickeractie

Uw weg is ons fietspad Oud Avereest

Op 1 november was er voor ouders een voorlichtingsavond van Veilig Verkeer Nederland over hoe we er samen voor kunnen zorgen dat onze kinderen veilig naar school kunnen fietsen over de landelijke wegen. Nog te vaak word er op de 60 km wegen te hard gereden, waarbij snelheden van 80 tot 100 km per uur geen uitzondering zijn.
Stickeractie

Hoflaan Ede stemt stickeren met elkaar af

De bewoners van de Hoflaan in Ede hebben de stickers bewust verdeeld over de 4 containers per huishoudens. Dan zijn de stickers optimaal zichtbaar voor iedereen.
Remwegdemonstratie

Remwegdemonstratie bij opening 'nieuwe Kasteellaan'

Na een lange samenwerking tussen buurtbewoners, gemeente en VVN zijn er aan de Kasteellaan in Heerlen diverse aanpassingen gedaan. Aanpassingen die zowel de leefbaarheid alsook de veiligheid ten goede komen.
Burendag Espel

Burendag in Espel

In het dorp Espel gemeente Noordoost polder is het elk jaar met burendag weer feest. Buurtbewoners nodigen elkaar uit voor het eten. Je kunt soep eten bij het ene adres en voor het volgende hapje ga je weer een deur verder. Johan van Keulen van de lokale afdeling zag kans om op deze burendag als tussendoortje verkeersveiligheid op het menu te zetten.
buurtactie, buurtonderzoek,vvn

VVN Verkeersonderzoek

Verkeersonveiligheid kan veroorzaakt worden door een combinatie van infrastructuur en gedrag. Heb jij de indruk dat de inrichting van de straat of wijk de belangrijkste oorzaak is voor de verkeersonveilige situatie in jouw buurt? Maak dan een melding van de onveilige situatie en VVN gaat bekijken of er een onafhankelijk verkeersonderzoek van één van onze verkeerskundige specialisten mogelijk is.