Dreeslaan in Naaldwijk staat bekend als Racelaan

  • Naaldwijk

Dreeslaan in Naaldwijk staat bekend als Racelaan

Op dinsdag 3 december kwamen buurtbewoners van de Dreeslaan te Naaldwijk bijeen voor de aftrap van een buurtactie. De Dreeslaan staat immers al tijden bekend als de ‘Racelaan’ en de buurtbewoners, waaronder de directeur van de lokale basisschool, vinden het hoog tijd om hier iets aan te doen.  

De maximum snelheid op de Dreeslaan is 50 km/uur. Snel genoeg in de bebouwde kom zou je zeggen, toch zien veel automobilisten er de uitdaging in om eens flink te versnellen.  

De buurtbewoners gaan deze snelheden in kaart brengen door middel van het meten met een lasergun. Dit gaan ze zowel opvallend als onopvallend doen.  Opvallend om meer bewustzijn te creëren bij buurtbewoners en zo aan een gedragsverandering bij te dragen. Onopvallend meten is voornamelijk bedoelt om objectieve data te verzamelen, waarmee er een goed overzicht van het probleem komt, waarmee de buurtbewoners ook mee naar de gemeente kunnen stappen.  

Naast de snelheidsmetingen zullen de buurtbewoners ook op andere manier aan bewustzijn werken, bijvoorbeeld door het plakken van 50 km-stickers op kliko’s. Doordat deze op onregelmatige tijden langs de straat te zien zijn, hebben deze een beter effect. Ook met de school wordt gekeken of er, samen met de schoolkinderen, een actie uitgevoerd kan worden.  

Super om te zien hoe dit soort initiatieven worden opgepakt en ons helpen bij de missie: iedereen veilig over straat.  

Deze buurtactie is mogelijk gemaakt door het ROV-Zuid Holland en Veilig Verkeer Nederland.