Hart voor de snelheidslimiet M. Bossestraat in Deventer

  • Deventer

Hart voor de snelheidslimiet M. Bossestraat in Deventer

In de week van maandag 20 mei hebben bewoners van de M. Bossestraat en P. Clausingstraat in Deventer een geslaagde actieweek gehouden. Gedurende deze week wilden de buurtbewoners aandacht vragen voor diverse kwesties in de wijk zoals afval, groen, hondenpoep en verkeer. Bij het laatste onderwerp kon Veilig Verkeer Nederland mooi aansluiten. 

Op maandag 20 mei is er een remwegdemonstratie georganiseerd door VVN en konden omwonenden zien wat de remweg is bij een snelheid van 30 km/u en een snelheid van 50 km/u. Aansluitend daarop konden de buurtbewoners met elkaar in gesprek over hun ideeën over en ervaringen met het verkeer in de wijk. 

Op een later moment zijn de kinderen in de wijk samen met toezichthouders langs de weg gaan staan met radarguns om de snelheden van voorbijgangers te meten. Door dit in samenwerking met een toezichthouder te doen, konden de bestuurders die te hard gingen, worden aangehouden om ze te informeren over hun rijgedrag. 

Ten slotte hebben de kinderen en ouders met stoepkrijt nog een mooie tekening op de weg achter gelaten. Zo worden voorbijgangers voorlopig herinnerd aan de snelheidslimiet in de wijk. 

Zo was het een hele geslaagde week waarbij meerdere buurtacties van Veilig Verkeer Nederland konden worden gecombineerd om het verkeersgedrag in de wijk te beïnvloeden.