Move-project bij Basisschool de Meijboom Nijmegen

Move-project bij Basisschool de Meijboom Nijmegen

De kinderen van basisschool De Meijboom doen samen met een groep studenten van de N.S.R.V. Phocas een Move-project in de Meijhorst.

 

Move-project

Move laat kinderen uit minder bedeelde wijken ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij. Dit doen wij door deze kinderen te koppelen aan studenten. Samen nemen zij de verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van een maatschappelijk project. De ideeën en talenten van de kinderen staan hierbij voorop: samen met de studenten geven zij hun buurt een boost. 

 

Verkeersveiligheidsproject

De kinderen van de Meijboom hebben bedacht om verkeersveiligheidsproject in de wijk te organiseren. De stichting Move is met de kinderen de buurt ingegaan om te kijken waar behoefte aan is. De kinderen in de wijk gaven aan dat er vaak te hard wordt gereden, wat tot onveilige situaties leidt. Kinderen kunnen hierdoor minder veilig naar school lopen en spelen rondom het schoolterrein. In een “bedenk en doe-sessie” is met de kinderen een verkeersbord ontworpen. Met dit bord willen de kinderen de buurt bewuster maken van de snelheid en daarmee de verkeersveiligheid verbeteren. Verder zullen door de kinderen flyers worden ontworpen, die in de wijk zullen worden verspreid. Bij de onthulling van de borden is  de wijk versierd met milieuvriendelijke graffiti. De Stichting Move heeft gebruik gemaakt van materialen van VVN om dit project te realiseren.

Er was de nodige media aandacht.

https://www.dedukenburger.nl/dossiers/scholen-in-dukenburg/394-basissch…

https://www.nieuwsuitnijmegen.nl/Nieuws/10256/Groep-8-van-basisschool-d…;

 

 

  • Move Nijmegen VVN
  • Move Nijmegen VVN
  • Move Nijmegen VVN