Remwegdemonstratie in Oirschot

  • Oirschot

Remwegdemonstratie in Oirschot

"Zaterdag 28 September hebben we de remwegdemonstratie van VVN gehad in onze buurt. Het was erg leuk en vooral erg leerzaam. Onze ogen zijn weer geopend. Het was erg leuk dat ook de kinderen een actieve rol kregen in de demonstratie." - aldus een buurtbewoner.

Naar aanleiding van de melding die de buurtbewoner heeft gemaakt bij het VVN Participatiepunt, is er een remwegdemonstratie gepland. Zo konden buurtbewoners aansluiten bij de demonstratie om de verschillen in remwegen te zien bij een snelheid van 30 km/u en bij een snelheid van 50 km/u.

Hoewel men vaak wel weet dat 50 km/u in een woonwijk erg snel is, zijn ze zich meestal niet bewust van de verschillen in remwegen. Zo is een remweg bij een snelheid van 30 km/u (met mooi weer) al bijna 13 meter, bij een snelheid van 50 km/u is dat bij mooi weer al het dubbele. Bij slecht weer is de remweg nog veel langer, dan gaat 'ie van ruim 15 meter (bij een snelheid van 30) naar een remweg van ruim 33 (bij een snelheid van 50). Houd je snelheid dus goed in de gaten als je de auto in stapt, maar nog beter in de gaten wanneer je in een woonwijk rijdt.

De buurtbewoners waren erg enthousiast over de remwegdemonstratie van VVN en kijken nu al uit om jaarlijks bewustzijn te creƫren binnen de wijk voor verkeersveiligheid. Dat zou bijvoorbeeld kunnen in de vorm van een verkeersbordenwedstrijd.