Snelheid bespreekbaar maken in wijk Leesten Zutphen

  • Leesten

Snelheid bespreekbaar maken in wijk Leesten Zutphen

Op 11 april 2019 heeft wethouder Harry Matser een 30 km zuil in de wijk de Leesten onthult. Veilig Verkeer Nederland werkt in de wijk samen met de bewoners aan gedragsverandering in het verkeer.

Wethouder Matser: “Je wilt dat je kinderen veilig kunnen opgroeien. Het is dan frustrerend als er te hard wordt gereden. Spreek elkaar in de buurt aan zonder negatief te oordelen. Dat werkt het best”.

In de nieuwbouwwijk Leesten mogen motorvoertuigen maximaal 30 km per uur rijden. De gereden snelheden zijn vaak hoger, blijkt uit snelheidsmetingen van de gemeente.

In het najaar van 2018 zijn bewoners gevraagd om mee te denken over ludieke acties. Tiny Limbeek van Veilig Verkeer Nederland: “We willen het gewenste verkeersgedrag vooral op een positieve manier onder de aandacht brengen”. De wijk de Leesten is een nieuwbouwwijk in ontwikkeling. Met name de bewoners van de Canadasingel ervaren deze hoge snelheden.

Juliet Neefjes, wijkregisseur: “We gaan samen de snelheidslimiet 30 km als de sociale norm stevig neer zetten”. Automobilisten zijn op 13 april aangehouden en gevraagd om in de wijk aandacht te hebben voor een veilige snelheid.