Snelheidsmeter met beloning in Wehl

  • Wehl

Snelheidsmeter met beloning in Wehl

De wijkregisseur heeft in een nieuwbouwbuurt in Wehl - gemeente Doetinchem - voor de zomervakantie 2019 samen met buurtbewoners een verkeersonderzoek georganiseerd. Eén van de belangrijkste aandachtspunten dat daaruit kwam, was de hoge snelheid op de Koksgoedweg. Bij de schouw waren ongeveer 50 bewoners betrokken. Naar aanleiding van het onderzoek heeft de gemeente eind augustus contact gezocht met Veilig Verkeer Nederland om te kijken naar de opties. Begin september vond een startgesprek plaats tussen de wijkregisseur en de afdeling verkeer en half oktober was er een bewonersavond georganiseerd waar ook Bureau Keijzer, de dorpsraad en de lokale afdeling VVN Doetinchem aanwezig waren. Uit deze gesprekken is het plan gekomen om een Safety-Safe snelheidsmeter te plaatsen - met deze meter kunnen buurtbewoners geld sparen voor een buurtinitiatief. Bij elke automobilist die zich aan de maximumsnelheid houdt in deze straat, komt er weer een klein bedrag op de meter erbij. 

De Safety-safe staat er vier weken en daarna mag de buurt het eindbedrag uitgeven aan een zelfgekozen doel. Het doel met de meeste stemmen is geworden: een bijdrage voor spelen in de wijk! Door deze snelheidsmeter is de buurt een stukje veiliger én sparen ze de kinderen in de buurt.

Buurtbewoners zijn via posters en flyers geïnformeerd over de juiste snelheid. In december zal er een meting worden uitgevoerd naar het effect van de Safety-Safe.