Succesvolle veiligheidsdag in Veenendaal

  • Veenendaal

Succesvolle veiligheidsdag in Veenendaal

Een aantal bewoners van de wijk Veenendaal Oost organiseerde dit jaar een Veiligheidsdag als vervolg op hun Schoonmaakdag van vorig jaar. De aankondiging is niet alleen via de WhatsApp-groep en Facebook-groep verspreid, maar als teaser werden 30km-stickers verspreid met uitnodiging voor de Veiligheidsdag. Ook is een lasergunactie met de wijkagent georganiseerd. Hiervoor is de pers uitgenodigd en zij hebben naast de bevindingen ook de uitnodiging geplaatst in de lokale krant. Hoewel het weer druilerig was, kwamen er gelukkig gewoon buurtbewoners op het evenement in het buurthuis af. Verschillende voertuigen en verschillende doelgroepen zijn op een mooie manier gecombineerd.

De wethouder opende de feestelijke veiligheidsdag en daarna volgde een remwegdemonstratie. Er kon ‘geoefend’ worden met verkeer door het schoolpleinpakket. Er was een fietscontrole dankzij het actiepakket en de fietsenmaker uit de buurt hielp bij het in orde maken van eventuele gebreken. Binnen konden kinderen hun creativiteit tonen bij de verkeersbordentekenwedstrijd.

Met de spuitmallenactie worden buurtbewoners gewezen op de 30km-zone en er zal ook nog een flyer verspreid worden, zodat verkeersveiligheid onder de aandacht van de buurtbewoners blijft.