Verkeersbord in Baarn

  • Verkeersbord_Baarn

Verkeersbord in Baarn

Tonia van den Top uit Leusden heeft het mooiste ontwerp gemaakt voor een 15km/u-bord voor locatie Nieuwenoord in Baarn. De uitslag werd bekend gemaakt en het bord onthuld op woensdag 27 oktober door Pieter Stenger, interim divisiedirecteur. Van het winnende ontwerp is een echt verkeersbord gemaakt dat een prominente plek krijgt bij de ingang van Nieuwenoord. Dit provincie Utrecht betaalt voor de financiering van het project dat Veilig Verkeer Nederland coƶrdineert. 

De bekendmaking van de winnaar en de onthulling van het winnende bord vond plaats tijdens de verlichtingsactie AAN in het donker. Tijdens deze actie konden cliĆ«nten en hun familie bij de Rijwielservice van Nieuwenoord hun fietsverlichting laten controleren en repareren. Onder genot van poffertjes en limonade werden ook reflecterende armbandjes uitgedeeld om voortaan goed op te vallen in het donker.

Maximum snelheid

Op het woonpark Nieuwenoord van Amerpoort geldt een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur. Helaas houdt niet iedereen zich hier aan. De projectgroep Veilig Verkeer Nieuwenoord wil dit met borden en snelheidsmeters duidelijker gaan aangeven. Daarom organiseerden zij deze verkeersbordenontwerpwedstrijd en verlichtingsactie AAN in het donker.

Op termijn gaat er ook actief gehandhaafd worden op het naleven van de maximumsnelheid. Dit zal gebeuren met zogenaamde laserguns, bediend door mobiele handhavingsteams. Hardnekkige overtreders kan de toegang tot het terrein worden ontzegd. Behalve voor snelheid is er ook aandacht voor fout parkeren.

In totaal zijn er maar liefst 29 inzendingen geweest voor het nieuwe verkeersbord.