Verkeersbordenwedstrijd in Amersfoort groot succes

  • Amersfoort

Verkeersbordenwedstrijd in Amersfoort groot succes

De bewoners uit de Verhoevenstraat in Amersfoort vinden dat er veel te hard gereden wordt. Eigenlijk is volgens hen de toegestane 30km/uur al veel te hard voor de inrichting van de straat. Tijdens hun straatfeest wilden ze daarom extra aandacht besteden aan veilig verkeer.

Ze namen contact op met Veilig Verkeer Nederland voor hulp met Buurtacties. In overleg is besloten om tijdens die dag een Verkeersbordentekenwedstrijd uit te zetten. Het resultaat was een grote verscheidenheid aan leuke tekeningen. De jury heeft hieruit een winnende tekening gekozen. De gemeente Amersfoort is in het hele proces betrokken geweest, zij hebben er ook voor gezorgd dat het verkeersbord geplaatst is. Zo’n actie is erg leuk!

De wethouder was ook aanwezig om het bord te onthullen. Hij sprak de bewoners toe, bedankte ze voor hun inzet en het belang om je in te zetten voor de verkeersveiligheid onder andere door zulke creatieve initiatieven. Er waren veel buurtbewoners aanwezig bij de feestelijke onthulling van het bord. De provincie Utrecht heeft de kosten van deze actie gefinancierd.