Verkeerscontrole Dalfsen Poppenallee

  • Dalfsen

Verkeerscontrole Dalfsen Poppenallee

In Dalfsen is op maandagmiddag 7 oktober een verkeerscontrole georganiseerd op initiatief van de gemeente Dalfsen en in samenwerking met Politie Dalfsen, Plaatselijk Belang Hoonhorst, VVN-afdeling Dalfsen, leerlingen van CBS Baron van Dedem, en verkeersouders.

Met deze partijen is in de bebouwde kom van het Dalfser Emmen gemeten op de Poppenallee. De snelheden werden in deze straat, waar de maximumsnelheid 50 km/u is, gemeten met behulp van een radargun.

De politie heeft heel wat verkeer staande gehouden, maar omdat VVN-afdeling Dalfsen in gesprek ging met de bestuurders, kregen ze - ondanks dat sommigen te hard reden - deze keer geen bekeuring. Het doel was de bestuurders er bewust van te maken hoe makkelijk ze in de fout gingen.  Als je bij de actie ook schoolkinderen betrekt, dan komt de boodschap wel over. Volgens de voorzitter van de afdeling was bewustwording het streven en daarmee lijkt de actie meer dan geslaagd.

De politie heeft nog wel een hartig woordje gesproken met een bestuurder van een tractor en maiswagen. Die reed zelfs tot 3 keer toe, tijdens de controle langs, met een onafgedekte lading.

Door de politie zijn met een radargun circa 85 registraties gedaan en zijn er 72 weggebruikers staande gehouden - omdat ze te hard reden, maar ook enkel ter bewustwording. De meeste weggebruikers hielden zich aan de snelheidslimiet van 50 km/uur, maar enkele weggebruikers (15%) reden harder dan toegestaan. Zij zijn zich er nu weer van bewust waarom ze zich aan de maximale snelheid moeten houden.