Verslaggever verricht snelheidsmetingen in West-Friesland

  • nhd

Verslaggever verricht snelheidsmetingen in West-Friesland

Een verslaggever van het Noordhollands Dagblad kwam enkele tijd geleden bij Veilig Verkeer Nederland met de vraag of hij een radargun van ons kon lenen. Omdat VVN graag ondersteuning biedt bij buurtinitiatieven, ontving hij voor enkele weken een snelheidsmeter.

In een oproep aan de bewoners van West-Friesland vroeg hij om wegen of straten waar veel overlast was van hoge snelheden. Daar kwamen zo'n 60 inhoudelijke reacties uit, wat betekent dat er bij veel bewoners een verkeersonveilig gevoel heerst. Uiteindelijk is de verslaggever in elke gemeente in één straat aan de gang gegaan met het meten van snelheden.

De meldingen van buurtbewoners waren niet enkel een gevoel van onveiligheid, het bleek dat er inderdaad in een aantal straten veel te hard werd gereden. Zo heeft de verslaggever een snelheid van 123 km/u gemeten in een straat met een maximum snelheid van 60 km/u. In een 30 km-zone heeft hij zelfs een snelheid van 68 km/u gemeten. Beide snelheden zijn dus ruim twee keer zo hoog als de maximum snelheid. Als je beseft dat de remweg van een auto bij 50 km/u ruim het dubbele is van een remweg bij 30 km/u, kan je wel uitrekenen hoe lang de remweg is bij een snelheid van 68 km/u. 

Lees hier het hele artikel: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191108_49455549/verslaggev…;