Wijkagent vraagt aandacht voor veilige snelheid in Diepenheim

Wijkagent vraagt aandacht voor veilige snelheid in Diepenheim

De politie heeft in de woonwijk Plan Noord een actie gehouden om bewoners bewust te laten worden van de snelheid. Via het Participatiepunt zijn 30km-spandoeken besteld.

Jordy Scheggetman, wijkagent in Diepenheim en Markelo, zette de actie op. Hij vindt dit mede belangrijk omdat op de straten in de wijk relatief veel kinderen spelen. Scheggetman en een collega deelden aan de deur een informatiekaart en stickers van het 30-kilometer-bord uit. Die kunnen bewoners op afvalbakken plakken. Daarnaast werden twee spandoeken met de tekst ‘Onze buurt gaat voor Veilig Verkeer’ opgehangen.

Scheggetman: „Tijdens gesprekken met bewoners hoorde ik dat zij merken dat er te hard wordt gereden, met name door busjes van postorderbedrijven. Een aantal gaven aan zelf ook te hard te rijden.”

De aanleiding voor de actie was dat Scheggetman eind 2019 werd benaderd door een bewoner, die aan het begin van Plan Noord woont. De bewoner zag dat andere bewoners met hoge snelheid - soms met maar liefst 70 kilometer per uur - de wijk in- en uitgingen. Binnen de hele bebouwde kom van Diepenheim is de maximale snelheid 30 kilometer per uur. 

Om de te hoge snelheden met eigen ogen te zien, nam Scheggetman een keer plaats op de bank van de bewoner. „Ik heb toen geen excessen gezien. In kom zelf in de wijk en het is mij nooit in het bijzonder opgevallen dat er te hard wordt gereden. Dit neemt niet weg dat te hard rijden een algemeen probleem is. Het gebeurt ook in andere straten”, vertelt de wijkagent, die in de gaten houdt of de actie helpt. Mocht dat niet zo zijn, dan komen er eventueel snelheidscontroles.

https://www.tubantia.nl/hof-van-twente/politie-houdt-actie-in-diepenhei…

  • diepemheim